Pasztet z drobiu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pasztet

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 udka ok 1,5 kg
    2 marchewki
    1 pietruszka
    por ok 15 cm
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    oregano
    pieprz ziołowy staropolski
    szczypta bluszczyka kurdybanka
    majeranek
    papryka słodka
    niepełna szklanka kaszy manny
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Przekąski

Pasztet z drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, wkładamy do garnka razem z włoszczyzną, listkiem laurowym i zielem angielskim, gotujemy na wolnym ogniu jak rosół aż do miękkości. Wyjmujemy mięso i włoszczyznę, Mięso oddzielamy od kości, mielimy wszystko razem z włoszczyzną w maszynce do mięsa, dodajemy ok 2 szkl rosołu dodajemy przyprawy do smaku, kaszę manną i jajko, następnie blendujemy masę mięsną aż do uzyskania gładkiej konsystencji , w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu. Masę wykładamy do foremek i pieczemy ok godzinę w temp 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować