Pasztet z drobiu i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zachciało mi się czegoś dobrego do chlebka , no i wyszedł pasztet. Za wiele nie pojadłam , mąż zabrał sporą część do pracy. Smaczny, odchudzony i zrobię drugi. Szybki w wykonaniu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. ćwiartek z kurczaka
    1 skrzydło z indyka
    50 dag. pieczarek
    1 pęczek włoszczyzny[jak na rosół]
    gałązka lubczyku
    4 jajka
    1 kajzerka
    2 cebule
    2 kopiaste łyżki masła
    5 ziarenek ziela angielskiego
    5 ziarenek czarnego pieprzu
    2 listki laurowy
    2 szczypty majeranku
    2 szczypty przyprawy Harissa
    2 szczypty soli czosnkowej
    sól i pieprz do smaku
    wąska długa blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z drobiu i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mięso, oczyszczoną włoszczyznę, ziarna ziela angielskiego i pieprzu, listki laurowe, lubczyk gotuję w małej ilości wody do miękkości. Mięso studzę i obieram z kości. Na maśle szklę pokrojoną cebulę, dodaję pokrojone pieczarki, smażę, studzę. Kajzerkę moczę w ok. 1 szklance rosołu od mięsa. Mięso, 1 marchewkę, podsmażone pieczarki, nieodsączoną kajzerkę mielę 2 razy. Masę mieszam z jajkami i przyprawami, nakładam do foremki i piekę ok. 1 godziny w temp. 180 stopni. Studzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować