Pasztet z cukinii

5 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeden z najprostszych pasztetów, smakuje wybornie. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki startej cukinii
    2 marchewki
    1 cebula
    1,5 szklanki bułki tartej
    3 łyżki kaszy manny
    0,5 szklanki oleju
    15 dkg sera żółtego
    3 jajka
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Marchewki obrać i zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Cebulę obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Warzywa wymieszać, dodać bułkę tartą, kaszę mannę, ser, olej, jajka, wymieszać . Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przygotować keksówkę o wym 10x22 cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym, Wstawić do piekarnika . Piec około 1 godz w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować