Zupa krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam smaczną zupkę z groszku zielonego

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dkg zielonego mrożonego groszku
    5 szklanek rosołu
    100ml śmietany kremówki
    1 pęczek natki pietruszki
    2 jajka
    sól , pieprz biały
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem z groszku

Zupa krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu zagotować 5 l rosołu, następnie wsypać groszek , gotować około 20 min.
    Jaja ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka .przecisnąć przez praskę . Białka pokroić w kostkę.
    Natkę pietruszko posiekać. Ugotowany groszek zmiksować z rosolem. Wsypać posiekane białka oraz natkę wymieszać. Śmietanę ubić, połowę dodać do zupy i delikatnie wymieszać. Całość doprawić solą i pieprzem. Zupę przelać do miseczek , na każdej porcji umieścić kleks z pozostałej ubitej śmietany, posypać żółtkiem i natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować