Pasta z pieczonej makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną pastę z pieczonej makreli. Z dodatkiem smażonej cebulki i czosnku oraz papryki wędzonej w proszku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag pieczonej makreli
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    5 łyżeczek majonezu
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pasty

Pasta z pieczonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z pieczonej makreli 1. Makrelę rozdrabniamy najlepiej widelcem. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Do miseczki wkładamy Do drugiej miski wkładamy rozdrobnioną makrelę i przesmażoną cebulę z czosnkiem, dodajemy przygotowany sos majonezowy i mieszamy. Przekładamy do salaterki i przed podaniem dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.przyprawy i majonez, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Czosnek Olej Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować