Orzechowe ciasteczka z pleśniowym serem i gruszką

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przygotowałam to ciasto na słono. Zostały mi mielone orzechy. Zrobiłam z nich ciasto.Przepis może posłużyć także na słodko do ciasteczek i do tart. Uwielbiam smak tych spodów.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - orzechy włoskie zmielone: 150 gramów
    - zółtka z dużych jajek: 4 sztuki
    - białko jajka, lekko roztrzepane: 1 sztuka
    - masło solone: 100 gramów
    - cukier: 1 szczypta
    - ser pleśniowy (brie, camembert): 2 sztuki
    - rodzynki: 20 sztuk
    - gruszka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Orzechowe ciasteczka z pleśniowym serem i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orzechowe ciasteczka z pleśniowym serem i gruszką 1. Zagnieć ciasto ze składników. Schłódź w lodówce. Rozwałkuj na stolnicy cienki placek, wycinaj dowolne kształty. Piecz w 180 stopniach od 15-20 minut.

    Podawaj z pleśniowym serem, gruszką i rodzynką a także z winogronami i orzechem włoskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Sylwester Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować