Sałatka z gruszką i serem pleśniowym na liściach szpinaku

4.47 (155 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna, bardzo prosta i szybka sałatka. Nie tylko dla lubiących zieleninę, ale i wielbicieli serów pleśniowych i smaków nieoczywistych. Dzięki możliwości zamiany niektórych składników możemy uzyskać swoje ulubione zestawienia smakowe. Nadaje się na każdą okazję - od codziennej kolacji po wystawne przyjęcia. Polecam do spróbowania!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gruszka
    ser pleśniowy
    młode liście szpinaku - "baby"
    ziarna słonecznika
    oliwa
    ocet balsamiczny
Wystaw ocenę:

4.47 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z gruszką i serem pleśniowym na liściach szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane i osuszone liście szpinaku ułożyć na półmisku lub salaterce, pokroić w plasterki i ułożyć na szpinaku gruszkę oraz pokruszony ser - ja dodałam z niebieską pleśnią, bo najbardziej go lubię. Następnie posypać uprażonym słonecznikiem i skropić dobrą oliwą i octem balsamicznym. Przed podaniem można lekko przemieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ser pleśniowy Szpinak Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować