Schab z serem pleśniowym i gruszką

4.97 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie proste i pyszne.
Kotlety schabowe zapiekane z serem pleśniowym i gruszką.
Polecam.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    50g gorgonzoli lub innego sera pleśniowego
    (U mnie ser pleśniowy Gold)
    1 duża gruszka
    Garść orzechów nerkowca
    Sól pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.97 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Schab z serem pleśniowym i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z serem pleśniowym i gruszką 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
    Gruszkę myjemy osuszamy i przecinamy na pół wycinamy gniazdo i kroimy w plastry.
    Schab oprósz delikatne solą i pieprzem.
    Obsmaż z obu stron na średnim ogniu
    (ok 4 minuty).
    Kotleciki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Na każdym kotleciku układamy po kawałku gruszki posypujemy serem i orzechami.
    Tak przygotowany schab wkładamy do piekarnika na 10-15 minut.
    Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pietruszką.
    SMACZNEGO.

Porady

Danie świetnie smakuje w towarzystwie puree z ziemniaka i selera. Czas pieczenia zależy od grubości kotletów. Ja swoje kotlety przed smażeniem delikatnie robiłam dłonią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować