Orkiszowe naleśniki z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Orkisz jest najlepszym zbożem wysokowartościowym i łagodniejszym niż wszystkie pozostałe ziarna zbóż

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    Pięć kopiastych łyżek mąki orkiszowej
    3/4 szklanki mleka
    1 jajko
    Szczypta soli
    Farsz:
    15 dag pieczarek
    Pół szklanki soczewicy czerwonej
    1 cebula
    Garść kapusty kiszonej
    Pieprz i dowolne zioła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Orkiszowe naleśniki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Naleśniki smażymy
    2. Pieczarki ścieramy na tarce o małych oczkach i dusimy z cebulką
    3. Soczewicę gotujemy 10 minut odcedzamy
    4. Kapustę gotujemy 10 minut
    5. Wszystkie składniki mieszamy dodajemy pieprz sól i zioła do smaku

Porady

Dobrze smakują z sosem czosnkowym lub pomidorowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orkisz Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować