Naleśniki orkiszowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio eksperymentuję z różnymi rodzajami mąk i robię z nich naleśniki. Tym razem zrobiłam pyszne naleśniki z mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Smak nie odbiega od tradycyjnych. Zrobiłam wersję bez cukru więc nadają się na słodko i na wytrawnie. Naleśniki są również bez laktozy ponieważ użyłam mleka sojowego. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mleka sojowego
    1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki orkiszowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajko, dolewamy mleko i olej oraz wsypujemy mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Miksujemy, aż nie będzie grudek i odstawiamy ciasto na naleśniki na 30 minut aby odpoczęło. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i na gorącej smażymy naleśniki na złoty kolor z obu stron. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Mleko Orkisz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować