Naleśnikowe canelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z cukrem, solę i proszkiem do pieczenia, dodać jajko oraz wodę, ubić gładkie i lejące się ciasto.
Na minimalnej ilości oleju smażyć małe i cieniutkie naleśniki.
2.Nadzienie:
Cebulę pokroić drobniutko i podsmażyć na oleju, dodać do niej pokrojoną w kostkę paprykę (najlepiej czerwona choć ja miałam taka na pół zielona i też było dobrze) i mięso mielone.
Ze słoika z sosem odlać 3/4 szklanki i dolać do mięsa mielonego, dokładnie wszystko wymieszać, dodać szczyptę płatków chilli i 1/2 łyżeczki soli, wszystko razem dusić kilka minut na koniec dodać posiekany czosnek i pietruszkę, wymieszać i przestudzić. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki i wymieszać z przestudzonym mięsem.
3.Na środku zimnego naleśnika ułożyć porcję nadzienia i zawinąć tak, aby nadzienie było w jednym miejscu, a naleśnik je "otulał ".
4.Zwinięte naleśniki ułożyć w formie w której będziemy je zapiekać po wierzchu polać resztą sosu i zapiec w temp. 200st około 10 min.
Podawać gorące.
Komentarze