Canelloni z bakłażana

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo oryginalne danie z włoskim charakterkiem :)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - bakłażan duży: 1 sztuka
    - puszka pomidorów bez skórki: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - kula mozarelli: 2 sztuki
    - bazylia świeża listki: 1 pęczek
    - zioła (bazylia, oregano, zioła prowansalskie): 1 łyżka
    - parmezan: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Canelloni z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana krolimy wdzdłuż na 0,5 centymetrowe plastry. Grillujemy je tak aby były elastyczne.
  • 2. Przygotowujemy sos pomidorowy: cebulkę drobno kroimy i szklimy na patelni. Dodajemy zioła i puszkę pomidorów. Dusimy aż powstanie gęsty aromatyczny sos.
  • 3. Na każdym plastrze zgrillowanego bakłażana układamy listek bazylii oraz plasterek mozarelli i zwijamy aby powstała roladka.
  • 4. Ruloniki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem pomidorowym, posypujemy parmezanem i zapiekamy w nagrzanym piekarniku 20-25 minut.
    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować