Mus z jabłek ze skórką cytrynową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zdrowy i smaczny.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg słodkich ekologicznych jabłek
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Przetwory Musy

Mus z jabłek ze skórką cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Owoce myjemy, obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na duże kawalki.
    Przekładamy do dużego garnka i wlewamy ok 1/2 szklanki wody. Dusimy jabłka tak długo aż zaczną się rozpadać, wtedy ścieramy do środka skórkę z cytryny i wlewamy wyciśnięty sok. Soku dodajemy tyle źeby mus nie był zbyt kwaśny. Proporcje zależą od rodzaju jabłek i wielkości cytryny. Całośc dusimy jeszcze z 3 minuty, a następnie blendujemy. Przekładamy jeszcze gorące do słoików ,zakręcamy i stawiamy do góry dnem.

Porady

Mus świetnie smakuje z naleśnikami lub jako dodatek do owsianki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować