Mus z dyni

4.48 (142 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Aksamitny i kremowy mus dyniowy, nie zbędny w przygotowaniu pysznych zup,kremów, naleśników oraz ciast ale można go po prostu prosto wyjadać łyżeczką ze słoiczka. Najlepiej mus zamrozić, nie polecam pasteryzować gdyż nie zawiera a ni cukru a ni soli i może się popsuć.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dynia średniej wielkości
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.48 (142 ocen)

Zobacz również:

Mus Przetwory Musy

Mus z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię przekroić na 4 części, wydrążyć gniazda nasienne. Obrać dynię ze skóry i pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Do garnka wlać wodę, wsypać dynię i dusić pod przykryciem aż nasza dynia zacznie się rozpadać. Mieszając od czasu do czasu. Wystudzić lekko.
  • 3. Całość zmiksować na aksamitny mus.
  • 4. Wystudzony mus przelać do pojemniczków i zamrozić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować