„muffinki” drobiowe wypełnione groszkiem, pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety zmielić razem z cebulą i czosnkiem, dodać jajko, przyprawy i zioła i wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy farsz odstawić do lodówki na 20 minut. W tym czasie cebulę czerwoną i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na patelni cebulę, dodać pieczarki i smażyć przez około 3-5 minut, dodać groszek, drobno posiekany koperek i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia. Do lekko przestudzonym warzyw dodać jogurt i ser pokrojony w drobną kostkę, wymieszać.
Foremki silikonowe wykleić farszem, formując wgłębienie w środku. Najlepiej robić to mokrymi palcami. Do środka każdej „muffinki” włożyć nadzienie warzywno-serowe i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Smacznego
Komentarze