Polędwiczki drobiowe zapiekane z pieczarkami i serem

4.44 (206 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Ser i pieczarki w zestawie z mięsem to połączenie, które zawsze się sprawdza. Dziś zapraszam na zapiekane polędwiczki drobiowe.

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g polędwiczek drobiowych
    250g pieczarek
    1 cebula
    100g tartego sera mozzarella
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
    olej
Wystaw ocenę:

4.44 (206 ocen)

Polędwiczki drobiowe zapiekane z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  • 2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę posypane. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Posypujemy solą i pieprzem.
  • 3. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Na mięso układamy pieczarki, posypujemy startym serem. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Polędwiczki z kurczaka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować