Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na niedzielny obiad, zamiast zwykłych kotletów, proponuję zrobić oto takie roladki z pieczarkami.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    masło - 1 łyżka
    pieczarki - 350 g
    cebula - 1 szt
    ser żółty - 4 plastry
    sól i pieprz
    Panierka:
    mąka
    bułka tarta
    jajko
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w grubszą kostkę.
    Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.
    Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.
  • 2. Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki.
  • 3. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować