Migdałowo-piernikowa owsianka z mandarynkami

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna, niezwykle aromatyczna owsianka na mleku migdałowym z mandarynkami i miodem to pożywne i bardzo zdrowe jesienne śniadanie.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2/3 szklanki płatków owsianych
    250 ml mleka migdałowego
    1 łyżka rodzynek
    1 łyżeczka nasion chia
    2 łyżeczki wiórek kokosowych
    1/3 łyżeczki przyprawy do piernika
    2 łyżeczki miodu
    1 mandarynka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Migdałowo-piernikowa owsianka z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane wymieszać z chia, rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Zalać mlekiem i wstawić do lodówki na noc lub podgrzać na wolnym ogniu przez kilka minut cały czas mieszając, aż owsianka będzie gęsta i wchłonie mleko. Pod koniec gotowania dodać przyprawę do piernika. Wymieszać. Owsiankę przełożyć do miski i dodać pokrojone mandarynki oraz miód do smaku. Jeść na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować