REKLAMA

ANALIZASMAKU

AnalizaSmaku

O mnie:

Cześć! Mam na imię Daria i z wykształcenia jestem matematykiem. Żyję wśród cyferek ale to co naprawdę mnie pochłania to gotowanie - uwielbiam uszczęśliwiać ludzi jedzeniem :) Prowadzę bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoimi sprawdzonymi przepisami i poradami. Jeśli chcesz mnie bliżej poznać, to zapraszam na stronę: www.analizasmaku.pl. Tutaj liczy się smak!

Liczba przepisów
11
Liczba obserwujących
0
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 16.09.2019 15:49 opublikował przepis:

Pieczone pulpeciki z indyka z sosem jogurtowo-miętowym

Mini drobiowe pulpeciki na dwa kęsy sprawdzą się na obiad, jak i przyjęcie. Soczyste i delikatne, ale o wyrazistym aromacie skradną niejedno podniebienie. Jogurtowy sos z nutą mięty wspaniale dopełnia smak.
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 18.01.2019 18:27 opublikował przepis:

Muffinki owsiane

Szybkie, pyszne i zdrowe zadowolą każdego o poranku i dodadzą energii na cały dzień!
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 02.01.2019 16:31 opublikował przepis:

Sałatka z pieczonych warzyw

Szybka i lekka sałatka na ciepło z pieczonych warzyw i oliwą.
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 02.01.2019 16:25 opublikował przepis:

Rolada szpinakowa z łososiem

Przekąska, która będzie hitem każdej imprezy. Sprawdzi się zarówno na domówce, jak i bardziej wykwintnej kolacji w postaci przystawki. Zasmakuje nawet tym, którzy omijają szpinak szerokim łukiem.
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 22.12.2018 00:21 opublikował przepis:

Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami

Święta coraz bliżej, a wraz z nimi m.in. dania obfite w grzyby i kapustę, czyli pierogi, bigosy, kulebiaki i wiele innych. Wśród nich są też małe paszteciki, które sprawdzą się idealnie jako dodatek do wigilijnego barszczu. Cieplutkie i pachnące ciastem drożdżowym oraz kapuściano-grzybowym farszem zadowolą niejedno podniebienie.
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 08.12.2018 08:31 opublikował przepis:

Błyskawiczne pierniczki świąteczne

Przepis na te pierniczki jest sprawdzonym przepisem, który wykonuję już od kilku lat. Polecam zawsze zrobić na raz więcej ciasta, ponieważ możemy je później podzielić na mniejsze porcje, zamrozić lub trzymać w lodówce i piec pierniki kiedy tylko najdzie nas ochota. Dzięki dodatkowi miodu, ciasto może poleżeć naprawdę długo (mi jeszcze zostało w zamrażarce z ubiegłego roku) i nie zepsuje się, a nawet będzie jeszcze smaczniejsze.
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 03.12.2018 11:32 opublikował przepis:

Zapiekany ryż na mleku

Pyszny powrót do dzieciństwa czyli ryż na mleku z jabłkami i cynamonem zapieczony w piekarniku.
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 03.12.2018 11:05 opublikował przepis:

Bulion drobiowy

Aromatyczny i bogaty w smak bulion drobiowy, który posłuży jako podstawa do zup, gulaszy i sosów. Polecam ugotować go w większej ilości, podzielić na porcje i zamrozić. Kiedy tylko będzie potrzebny, to zawsze będzie pod ręką!
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 02.12.2018 19:03 opublikował przepis:

Domowe Rafaello

Pyszne kokosowe kulki, które wszyscy dobrze znają ale w zdrowszej wersji. W środku skrywa się chrupiący migdał otoczony serowo-kokosowym kremem.
Użytkownik AnalizaSmaku w dniu 02.12.2018 18:48 opublikował przepis:

Ciasto jogurtowe z owocami

To ciasto jest niezawodne. Zawsze kiedy nie mam akurat pomysłu na to, co by tu upiec w sobotę i nie chcę, by zajęło to dużo czasu, z pomocą przychodzi mi ciasto jogurtowe. Nie jest nudne, bo możemy użyć do niego niemal wszystkich owoców i inaczej wykończyć – raz kruszonką, raz lukrem, raz cukrem pudrem, co tylko przyjdzie nam do głowy. Robiłam je setki razy w różnych odsłonach i za każdym razem było pyszne. Dzisiaj będzie w wersji z plasterkami jabłek oraz cukrem trzcinowym.