Muffinki owsiane

4.43 (182 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie, pyszne i zdrowe zadowolą każdego o poranku i dodadzą energii na cały dzień!

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka płatków owsianych górskich
    jajko
    pół szklanki mleka
    łyżka miodu/ksylitolu/syropu z agawy/cukru
    2 łyżki drobno posiekanych orzechów (dowolnych)
    1-2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
    2 łyżki wiórek kokosowych
    dojrzały banan
Wystaw ocenę:

4.43 (182 ocen)

Muffinki owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki owsiane 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do miski wrzucamy płatki, mleko, jajko i banana. Blendujemy, aby rozdrobnić płatki. Dodajemy orzechy, kokos oraz rodzynki i dosładzamy do smaku. Powstałą masę przekładamy do foremek na muffinki. Wypełniamy do 2/3 wysokości i wkładamy do piekarnika na około 15 minut. Muffinki owsiane gotowe! Jemy od razu póki ciepłe lub przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą. Bardzo dobrze sprawdzi się do nich jogurt, twarożek, konfitura lub świeże owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować