Mielone z tuńczyka

4.48 (165 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Te kotleciki szczególnie posmakują dzieciom

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 10 kotlecików.
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    1 duże jajko
    1 grahamka ( czerstwa )
    Pół pęczka koperku
    2 małe ząbki czosnku
    Słodka papryka w proszku
    Pieprz

    Do podania kartofle i ogórki
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odcedzam, przekładam do większej miski, rozgniatam widelcem.
    Bułkę namaczam we wrzątku,siekam koperek,czosnek przeciskam przez praskę. Dodaję składniki do tuńczyka, wbijam jajko, doprawiam. Z masy formuję kotleciki średniej wielkości. Smażę na patelni teflonowej, na rumiano,bez tłuszczu.
    Podaję z ziemniakami i ogórkiem.

Porady

1. Masę przed dodaniem jajka koniecznie spróbujcie, tuńczyk bywa naprawdę słony i nie trzeba dosalać masy. 2. Kotleciki można opanierować, tradycyjnie w bułce, albo w płatkach owsianych czy otrębach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować