Ekspresowe burgery z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepyszne burgery, które przygotujesz w kilka minut! Podawaj tradycyjnie w bułce, jako dodatek do obiadu lub do sałatki.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 puszkę tuńczyka w zalewie (112g samego tuńczyka - masa jest zawsze podana na puszce)
    - 1 jajo
    - 30g bułki tartej (można wymienić na kaszę mannę)
    - 1 łyżeczka ulubionej musztardy
    - mały pęczek pietruszki, poszatkowany
    - ok 2 łyżki soku z cytryny
    - sól i pieprz do smaku (uważaj z solą bo tuńczyk może być już wystarczająco słony - zależy od producenta)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Burgery Grill

Ekspresowe burgery z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy razem na jednolitą masę, doprawiamy cytryną, solą i pieprzem a następnie formujemy 2 kule, które potem spłaszczamy na kształt burgera. Ja swoje burgery upiekłam bez tłuszczu na griilu elektrycznym (przez ok 5 min). Można je ugrillować na grillu, patelnni grillowej lub zwykłej patelni dodając odrobinę tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować