Ekspresowe burgery z tuńczyka

  • wyświetlono: 57 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepyszne burgery, które przygotujesz w kilka minut! Podawaj tradycyjnie w bułce, jako dodatek do obiadu lub do sałatki.

SmartSelect_20210407-191948_Gallery
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

- 1 puszkę tuńczyka w zalewie (112g samego tuńczyka - masa jest zawsze podana na puszce)
- 1 jajo
- 30g bułki tartej (można wymienić na kaszę mannę)
- 1 łyżeczka ulubionej musztardy
- mały pęczek pietruszki, poszatkowany
- ok 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku (uważaj z solą bo tuńczyk może być już wystarczająco słony - zależy od producenta)

Sposób przygotowania przepisu:

Ekspresowe burgery z tuńczyka

  • 1. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy razem na jednolitą masę, doprawiamy cytryną, solą i pieprzem a następnie formujemy 2 kule, które potem spłaszczamy na kształt burgera. Ja swoje burgery upiekłam bez tłuszczu na griilu elektrycznym (przez ok 5 min). Można je ugrillować na grillu, patelnni grillowej lub zwykłej patelni dodając odrobinę tłuszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tuńczykburger

Komentarze

Podobne przepisy

domowe hamburgery z grilla

Dodane przez: Neblina36

Domowe hamburgery prosto z grilla

Kotlety mielone,wszelkiego rodzaju...

Pieczarki faszerowane z grilla

Dodane przez: czarrna

Pieczarki faszerowane z grilla

Z grilla nie tylko kiełbaska :)

Pstrągi z grilla

Dodane przez: Ola1984

Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym

Pstrąg z grilla - pyszna, rozpływająca...

Bagietka czosnkowa z grilla

Dodane przez: czarrna

Bagietka czosnkowa z grilla

Pieczywo do dań z grilla

indyk

Dodane przez: Brenia

Indyk w aromatycznej zaprawie z grilla

Kotlety z indyka to fantastyczne,...

Szaszłyki z szynki

Dodane przez: Zielony Bankiet

Szaszłyki z szynki

Grillowane szaszłyki z szynki i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE