Pieczony stek z tuńczyka

4.48 (205 ocen)

  • 60 min

Stek z tuńczyka to świetna alternatywa dla mięsa oraz łososia. Dostarcza nam dużo białka oraz zdrowych tłuszczy, a w dodatku jest pyszny. Danie to świetnie nadaje się do zapakowania do lunchboxa lub podania na eleganckiej kolacji. Mniam!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na jedną porcję:

    -stek z tuńczyka
    -3 średnie ziemniaki
    -fasolka szparagowa
Wystaw ocenę:

4.48 (205 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek Ryba

Pieczony stek z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od obrania ziemniaków i pokrojenia je w łódeczki. Następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz wybranymi ziołami. Wkładamy do piekarnika z temperaturą 180 stopni. Tuńczyka należy delikatnie posolić, ryba jest tak smaczna i aromatyczna, że nie wymaga dodatkowych przypraw. Pół godziny po rozpoczęciu pieczenia ziemniaków, wkładamy stek do piekarnika i pieczemy kolejne 30 minut. W międzyczasie gotujemy na parze wybraną ilość fasolki szparagowej. Podajemy na ciepło.

    Danie świetnie komponuje się z jogurtowym sosem czosnkowym.

    Smacznego!

Porady

moja strona na fb: Boska Polka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Steki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować