Sałatka z awokado i tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwa, do tego pyszna i zdrowa sałatka na kolację, śniadanie czy lunch do pracy.
Polecam :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    1 pomidor
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/2 czerwonej cebulki
    2 jajka ugotowane na twardo
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z awokado i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidora i awokado pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Białka zetrzeć na drobnej tarce.
    W pucharkach układać warstwami: pomidor, cebulka, awokado, tuńczyk, cebulka, białko, pokruszone żółtko. Warstwy przyprawić solą i pieprzem wg własnego upodobania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Pomidor Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować