Mielone na patyku z grilla

4.47 (191 ocen)

  • 40 min

U nas od niedawna królują mielone na patyku z sosem barbecue smakują świetnie. Wczoraj zjadaliśmy je z grilla. Moja córcia je uwielbia, mówi na nie "mielone na patyku".Polecam, są bardzo łatwe do zrobienia, a jakie smaczne. Mmmmm

  • 40 min

Składniki:

  • Na 10 sztuk:
    500 g mięsa wołowo-wieprzowego
    sól, pieprz, papryka słodka, kardamon, papryka ostra,imbir, kolendra
    10 patyczków szaszłykowych

    sos barbecue: 3 łyżki keczupu, łyżka octu balsamicznego, łyżeczka oliwy z oliwek, łyżeczka miodu, łyżeczka sezamu, łyżka papryki czerwonej, łyżeczka chilli
Wystaw ocenę:

4.47 (191 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Sosy Grill

Mielone na patyku z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z przyprawami, i oblepiać nim patyczki zwilżone wcześniej wodą lub oliwą. Smażyć bez tłuszczu (tłuszcz wytapia się z mięsa w wystarczającej ilości), na złoty kolor ze wszystkich stron.
    Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać pod koniec grillowania mielone na patyku

Porady

Bez jajek, mąki, cebuli, czosnku, które powodują,że mięso jest ciężkie, a tak mamy aromatyczne, słodko-pikantne szaszłyczki mielone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Sos barbecue

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować