Kotlety mielone indyka na patyku z grilla w piekarniku

4.5 (184 ocen)

smaczne, pachnące, smakowe mielone na obiad i na kolację..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone indycze 50 dag, koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka, bazylia 1 łyżeczka, oregano 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 1 duża
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Grill

Kotlety mielone indyka na patyku z grilla w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. do takich mielonych na patyku mięso powinno być jak najdrobniej zmielone, ja mielone mięso indyka dodatkowo zmiksowałam w pojemniku blendera razem z przyprawami, mięso dobrze wyrobić z 1 łyżką oleju rzepakowego i zostawić w lodówce na 30 minut do zamarynowania - następnie po marynowaniu, gdy wszystkie składniki się połączyły smakowo, formować na dłoni placek grubszy, na środek położyć patyczek i zlepić owalne mielone
  • etap 2. ustawić na OPCJĘ GRILLl, 220 C, patyczki ułożyć na ruszcie, mielone posmarować olejem i wstawić do piekarnika - użyłam z mikrofali ruszt i talerz, postawiłam na 1 poziomie na ruszcie z piekarnika- wszystko kapie na talerz i piekarnik jest czysty
  • etap 3. grillować 20 minut i obracać patyczki ze 2 razy, następnie na mielone położyć cebulę pokrojoną i wymieszana w oleju, grillować jeszcze z 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Mielenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Mielone na patyku

To może cię zainteresować