Kofty z grilla lub mielone na patyku

4.39 (163 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Robiłam ostatnio rodzinnego grilla i chciałam podać coś innego jak tradycyjna kiełbaska, padło na kofty, ale dla mnie to mielone na patyku choć muszę przyznać było pysznie.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag mięsa mielonego u mnie łopatka wieprzowa
    2 jajka
    po 2 łyżki pokrojonego szczypiorku i zielonej pietruszki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka jarzynki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka przyprawy mieszanka pięciu przypraw ( anyż, cynamon, koper włoski, goździki, pieprz czarny)
    dodatkowo:
    olej
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.39 (163 ocen)

Zobacz również:

Sos czosnkowy Grill

Kofty z grilla lub mielone na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kofty z grilla 1. Mięso skręcić na grubych oczkach najmniejsza średnica oczka to 1 cm, dodać posiekaną zieleninę, czosnek przecisnąć przez praskę, wbić jajka i dosypać przyprawy, dokładnie wyrobić masę mięsną ( ewentualnie doprawić pod swój smak).
  • kofty z grilla 2. Patyczki namoczyć w zimnej wodzie na kilka minut, z masy mięsnej uformować małe wałeczki i nabić na patyczki, posmarować kofty po wierzchu olejem i ułożyć na gorącym grillu ( ja robiłam na tackach), grillujemy 10-15 minut czas zależy od wielkości i stopnia wysmażenia jaki chcemy mięć.
    Podajemy z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować