REKLAMA

Meksykańska zupa z cieciorką

wyświetlono: 2554 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Rozgrzewająca, bo mocno pikantna zupa gulaszowa, to propozycja dla każdego, komu "ostre" nie przeszkadza.

opublikowany: 07.02.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Dla 8 osób:

    2 filety drobiowe
    1 opakowanie cieciorki (400g)
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka białej fasoli
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    1 papryka biała
    2 papryczki pepperoni
    2 opakowania mrożonych warzyw meksykańskich
    1 cebula biała
    3 ząbki czosnku
    1 płaska łyżeczka chili
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    1 łyżeczka przyprawy w płynie magi
    2 duże placki tortilli
    1 duża łyżka mąki pszennej

    olej do smażenia drobiu i warzyw
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na całą noc.
    Następnego dnia wylewamy wodę i nalewamy nową- 1,5 cm nad zawartością garnka, gotujemy na wolnym ogniu ok godzinę. W tym czasie papryki kroimy na małe paseczki, mięso myjemy i kroimy w kostkę. Składniki podsmażamy osobno na odrobinie oleju. Do papryk dodajemy cebulę drobno posiekaną oraz mrożone warzywa. Smażymy do miękkości. Fasolę białą i czerwoną odcedzamy i płuczemy. Przekładamy do garnka z cieciorką, podobnie jak mięso i warzywa z patelni.
    Przecier pomidorowy rozrabiamy z odrobiną wywaru z zupy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, sól, magę, chili oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy mątewką. Możemy użyć także blendera. Sos przelewamy do garnka z całą zawartością, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Tortille smażymy na rumiany kolor, kroimy w paseczki i wrzucamy do naszej zupy- gulaszu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: juchab juchab

Zupa meksykańska

Pyszna, sycąca zupa, której nikt się nie oprze!

kategoria: Zupy opublikowany: 21.05.2014 | wyświetlono: 8262 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: aga3103 aga3103

Zupa meksykańska

Smaczna, sycąca, pikantna zupa dla amatorów ostrych smaków.

kategoria: Zupy zupa meksykańska opublikowany: 13.08.2016 | wyświetlono: 2301 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE