REKLAMA

A'la strogonow ze schabu

wyświetlono: 48412 | dodany do książki kucharskiej: 12 | polecenia: 1

Pyszne i syte danie jednogarnkowe, które z powodzeniem można wielokrotnie odgrzewać, a nadmiar także zamrozić. Z dodatkiem kaszy, czy kładzionych kluseczek to dla mnie obiad idealny. W dodatku tani i prosty, same zalety :)

opublikowany: 27.06.2015
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • -75 dag schabu bez kości
    -500 g przecieru pomidorowego
    -4 cebule
    -4 ząbki czosnku
    -10 ogórków konserwowych
    -0,5 kg pieczarek
    -1/2 łyżeczki papryki ostrej
    -2 łyżeczki papryki słodkiej
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Ocena:

(średnia 4.93 z 205 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1 1. Schab myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w cienkie paseczki, solimy i pieprzymy. Obsmażamy przez 5 minut w garnku na rozgrzanym oleju. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w talarki cebulkę i smażymy aż się zrumieni.
  • 2 2. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, dokładnie mieszamy. Przykrywamy garnek i dusimy ok 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 4 3. Dodajemy pokrojone w paseczki ogórki, mieszamy i dusimy 2 minuty. Po tym czasie wlewamy przecier, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą. Dusimy 15 minut od czasu do czasu mieszając. Potrawę doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Podajemy z kaszą, kluskami lub pieczywem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

ala strogonow ze schabu wg Justi Dodane przez: kuchcik89

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Zupka a'la strogonow

Pożywna zupka z mięsem na wzór węgierskiego strogonowa. Najlepiej smakuje "na drugi dzień".

kategoria: Zupy strogonow gulasz opublikowany: 15.03.2014 | wyświetlono: 2457 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE