Maślana zupa warzywna z pulpetami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na pulpety umieszczam w misce , wyrabiam na jednolitą masę , odstawiam .
2.Warzywa obieram , myję , osuszam .
3.Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebule , dodaję czosnek , podsmażam , dodaję pokrojoną w plasterki marchewkę , podsmażam , dodaję listki laurowe , ziele angielskie , zalewam bulionem , gotuję na małym płomieniu około 10 minut .
4.Do gotujących warzyw dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki , posiekaną kapustę oraz uformowane z masy mięsnej kulki wielkości orzecha włoskiego , delikatnie mieszam , gotuję na małym płomieniu około 15 minut .
5.Do całości dodaję przecier pomidorowy , delikatnie mieszam , zaprawiam mąką ziemniaczaną zmieszaną z wodą zimną , mieszam , doprowadzam do zagotowania , próbuję , doprawiam solą i pieprzem .
6.Zupę podaję osypaną natką pietruszki :)
Porady
Mielony len kupuję w aptece , doskonale zagęszcza mięso i nie tylko . Pomoże na obolałe gardło i poprawi trawienie :)
Komentarze