Marchewkowe kędziorki z orzechami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne placki , aromatyczne , chrupiące , szybkie do przygotowania i szybko znikające z talerzy :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g marchewek
    2 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki śmietany 18%
    1 szczypta soli
    1 garść orzechów włoskich
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo :
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
    ulubiony dżem
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bliny

Marchewkowe kędziorki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowe kędziorki z orzechami 1. Marchewki obieram , myję , osuszam , trę na tarce o dużych oczkach , dodaję do niej mąkę , jajka, śmietanę , sól , proszek do pieczenia , posiekane orzechy , mieszam do połączenia składników . Na oleju smażę placki z obu stron na rumiano , osączam na papierowym ręczniku .
    Placki podaję osypane cukrem pudrem z dżemem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Jajka kurze Mąka pszenna Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować