Babeczki marchewkowe z orzechami

4.48 (174 ocen)

Pyszne maleństwa, idealne na podwieczorek, do szkoły lub pracy. Dzięki marchewce są wilgotne, mają cudowny kolor i długo zachowują świeżość. Dodatkowym plusem jest to, że zrobisz je bardzo szybko :)

Składniki:

  • Składniki suche:

    2 szkl mąki pszennej

    1/2 szkl domowego cukru waniliowego

    2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia

    2 łyżeczki cynamonu

    2 łyżki płatków owsianych

    1/3 szkl siekanych orzechów włoskich


    Składniki mokre:

    3 jajka

    3/4 szkl oleju

    2 szkl startej na małych oczkach marchewki (ok 3 szt.)
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Babeczki marchewkowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. następnie wymieszać wszystkie do połączenia składników.

    Ciasto nakładamy do papilotek lub silikonowych foremek na babeczki do 3/4 wysokości.

    Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować