Lekki i łatwy w przygotowaniu wakacyjny obiad, można go podawać również w wersji wege
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 cukinie
kilka zabków czosnku
2 pomidory
pół papryki czerwonej
jedna ugotowana marchew
kilka plasterków suszonych pomidorów
100 gram boczku
oliwa z oliwek
Makaron z cukinii z sosem z pieczonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry, najlepiej przy pomocy nożyka do obierania warzyw, na patelni rozgrzać oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wrzucić pokrojoną cukinię, smażyć kilka minut
2.sparzyć wrzątkiem pomidory, paprykę, ugotować marchew, sparzone warzywa obrać ze skórki i wrzucić do blendera, dodać suszone pomidory i zblendować, a następnie podsmażyć na patelni
3.boczek pokroić w kostkę, usmażyć
4.makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i na wierzchu położyć kostki boczku
Komentarze