Makaron w sosie z pomarańczowych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu zostawiając szklankę wody z makaronu.
Oliwę rozgrzewamy w garnku i na średnim ogniu smażymy drobno posiekaną czerwoną cebulę, aż się zeszkli i zmięknie. Posiekany czosnek dodajemy do cebuli i smażymy około minuty. Zalewamy winem i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty, żeby alkohol wyparował. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, brązowy cukier, kostkę bulionową, sól, pieprz i gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje.
Podczas ostatnich 5 minut gotowania sosu pomidorowego zaczynamy smażyć na rozgrzanej patelni czerwoną cebulę i roladki z cukinii. Na koniec dodajemy do sosu makaron, mieszamy, gotujemy jeszcze przez minutę i gotowe.Dekorujemy pokrojonym pomidorem,przysmażoną cukinią i cebulą czerwoną.
Komentarze