Makaron ryżowy z kurczakiem, zielonymi szparagami i papryką

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Świetny pomysł na letnie danie ze szparagami.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie 200g makaronu ryżowego o szerokości 5mm (można zastapić zwykłym makaronem)
    - 1 mała papryka
    -5-4 łodyg zielonych szparagów
    - 1 pierś z kurczaka
    - przyprawa do gyrosa
    - mała cebula
    - sól
    - olej
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron ryżowy z kurczakiem, zielonymi szparagami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron ryżowy z kurczakiem i szparagami 1. 1. Cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę, zaś szparagi w kawałi odcinając twardsze końce;
    2. Na patelnie wlewamy olej, gdy będzie rozgrzany wrzucamy cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Następnie dodajemy warzywa i dusimy chwilę pod przykryciem;
    3. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i dużą ilością przyprawy do gyrosa. Dodajemy do warzyw, gdy te lekko zmiękną i dusimy jeszcze przez chwilę;
    4. W międzyczasie na wrzącą wodę wrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu;
    5. Po odcedzeniu makaronu mieszamy go z kurczakiem i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron ryżowy Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować