Kurczak w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

kurczak w nowej odsłonie!

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 pierś z kurczaka
    1 mały brokuł
    Makaron ( polecam tagliatelle)
    3 łyżki mąki orzechowej ( mogą być zmielone fistaszki)
    Mały kubeczek jogurtu
    1 duży ząbek czosnku
    Łyżeczka słodkiej papryki
    Sól
    Pieprz
    Oliwa do smażenia

    Sos:
    Masło orzechowe - 4 łyżki
    Sok z połowy cytryny
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki sosu sojowego
    Szczypta chilli

    Dodatkowo:
    Makaron i brokuły
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przepłukuję, suszę i kroję w kostkę. Do miski przekładam jogurt, łączę z wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i papryką. Chłodzę minimum kwadrans ( można też mięso przygotować rano i trzymać w marynacie do przygotowania obiadu).
    Kurczaka wyjmuję z marynaty, obtaczam w mące orzechowej i smażę na rozgrzanej oliwie do zarumienienia - około 7 minut.
    Szykuję sos, masło orzechowe podgrzewam z pozostałymi składnikami, polewam sosem makaron, na wierzchu układam kurczaka i brokuły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kurczak Makaron Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować