ŁOSOŚ W ORZECHOWEJ PANIERCE

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tak przyrzadzonym łososiem nie pogardzi nikt

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g łososia filet
    sól,pieprz
    3 łyżki musztardy miodowej
    pół kostki masła
    1 łyzka soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    5 łyżek bułki tartej
    5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet osuszamy, oprószamy sola i pieprzem.Kroimy w kawałki.W garnuszku ro
    ztapiamy masło, dodajemy musztardę i miód, dobrze mieszamy. Rybę zanurzamy w tak przygotowanej marynacie na min pół godziny. Orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki, mieszamy z bułką tartą. W takiej panierce obtaczamy kawałki ryby, układamy na blasze, pieczemy ok 10minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Orzechy Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować