Kotlety mięsne w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

kotleciki mięsne w chrupiącej orzechowej panierce :) polecam bo sa smaczne i inne w smaku niz tradycyjne:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1\2 kg zmielonego mięsa z szynki
    1 mała czerwona cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    3 łyzki bułki tartej
    sól
    pieprz czarny świeżo zmielony


    natka pietruszki
    oliwa do smażenia
    oraz kilkanaście sztuk orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mięsne w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso zmielić , umieścić w misce, wsypać pół szklanki bułki tartej, dodać jajko i stata na tarce o duzych oczkach cebulę oraz przepuszczony przez praskę czosnekPrzyprawic do smaku, Wyrobić mase , uformowac okragłe kotleciki

    2 .Orzechy włoskie obrać z łupin i zmielic drobno. Do nich dodac odrobine pieprzu , wymieszac.

    3. Kotlety obtaczać w orzechowej panierce i smazyć na rumiano z obu stron.Po usmazeniu odsączyc z nadmiaru tłuszczu na papaierowym ręczniku.
    Smacznego.

Porady

Nie smażmy kotletów na zbyt gorącej patelni , bo orzechy będą miały gorzki smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować