Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty i pieczarek. Poniższy przepis jest na 20 krokietów, bardzo pysznych.

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Farsz:

    kiszona kapusta 2 słoiki 900 ml
    pieczarki 1 kg
    liście laurowe mielone szczypta
    ziele angielskie mielone szczypta
    domowa pasta rosołowa 1 łyżka
    pieprz ziołowy do smaku
    majeranek 1 łyżka
    vegeta bez konserwantów 1 łyżka
    sól pół łyżeczki

    Składniki na placki 20 sztuk.

    mąka pszenna 4,5 szklanki
    mleko 3 szklanki
    przegotowana ciepła woda 3 szklanki
    olej 6 łyżek
    sól 1 łyżeczka
    kurze jajka 6 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie placków:

    Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.

    Przygotowanie krokietów:

    Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 20 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą, nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Gotujemy 2 godziny. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy przez sitko Fi-12 mm. Dodajemy pieprz, vegete, majeranek, sól i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów. Rozkładamy placek i kładziemy farsz, zawijamy w rulony i podsmażamy.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować