Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

4.5 (175 ocen)

Przepyszne do barszczu

Składniki:

  • Składniki naleśniki :

    200g mąki,
    50g roztopionego masła,
    2 jajka,
    2 szklanki mleka,
    szczypta soli.

    Składniki dodatkowe :

    bułka tarta,
    2 jajka,
    2 łyżki mleka,
    olej do smażenia.


    Składniki farsz :

    300g pieczarek,
    800g - 1 kg kapusty kiszonej,
    sól,
    pieprz,
    2 cebule,
    kminek mielony,
    2 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Przystawki

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie naleśniki :

    Wszystkie składniki ubij na gładką masę. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni. Usmażone naleśniki ułóż jeden na drugim.
  • 2. Przygotowanie farsz :

    Cebulę posiekaj. Pieczarki obierz i pokrój w kostkę. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i wrzuć cebulę. Podsmaż chwilę. Dodaj pieczarki i smaż aż całkowicie odparuje woda. Kapustę odciśnij i posiekaj. Dodaj do pieczarek i cebuli. Duś aż kapusta będzie miękka dolewając co jakiś czas wodę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem.
  • 3. Przygotowanie krokiety :

    Na każdy naleśnik ułóż farsz. Zwiń, obtocz w rozbełtanych jajkach z mlekiem i na końcu w bułce tartej i sezamie. Smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować