REKLAMA
Wyjątkowo kremowe risotto o niezwykłym smaku grzybów leśnych oraz pieczarek.Szlif nadaje mu parmezan i kilka ziaren zielonego pieprzu.Z lampką wina smakuje po prostu wybornie.
(średnia 4.5 z 166 głosów)
Risotto to danie, które robi się samo, choć trzeba przy nim stać i mieszać lub dolewać bulion. Ale ma też inne zalety, w 20 minut mamy smaczne pożywne danie obiadowe, uwielbiam risotto pod każdą postacią ! Zapraszam dziś na rybne z serkiem pleśniowym kto nie lubi może dodać mascarpone, będzie delikatniejsze w smaku.
Risotto smakuje najlepiej wtedy kiedy jest bardzo kremowe. Do uzyskania takiego efektu potrzebujemy masła, śmietanki i sera:). Moje risotto jest w wersji pieczarkowej.
Doskonałe danie na jesienne chłody. Proste i szybkie, smaczne i aromatyczne.
To pomysł na obiad bez mięsa. Taka potrawa będzie się też super prezentowała się na wigilijnym stole.
Kremowe risotto z kurczakiem i warzywami jest odpowiedzią na pytanie wielu osób – czy można trochę odchudzić risotto? A właściwie to odtłuścić, bo tradycyjne risotto nabiera swojej kremowej konsystencji dzięki obecności sporej ilości masła. Całość podkręca się parmezanem, dzięki czemu danie nabiera jeszcze więcej aromatów i jednocześnie dodatkowych kalorii. Co w takim razie mają począć fani risotto, którzy starają się unikać tłuszczów nasyconych ze względów na zdrowie lub walkę o wymarzoną sylwetkę? Powinni spróbować ziołowe risotto z kurczakiem, które stało się kremowe za sprawą ricotty.
Pyszne, kremowe risotto z dynią to moja propozycja na pożywny, jesienny obiad.
Komentarze