Kremowa zupa dyniowa z makaronem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna i pożywna zupa. Z dodatkiem orzechów jest pyszna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • miąższ z dyni 500 g,
    ziemniaki 2 szt,
    cebula 1/2 szt,
    czosnek 1 ząbek,
    bulion warzywny 0,7 l,
    curry 1/2 łyżeczki,
    śmietana 18 % 1 łyżka,
    posiekane orzechy włoskie 2 łyżeczki,
    makaron Lubella jajeczna 5 jaj nitki 100 g,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Kremowa zupa dyniowa z makaronem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i również drobno posiekać, ziemniaki i dynię obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Dodać ziemniaki i dynię i chwilkę razem smażyć. Wlać bulion i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry, dodać śmietanę, wymieszać. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem oraz posypać posiekanymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować