Kremowa zupa pieczarkowa z makaronem

4.99 (186 ocen)

  • 45 min

Pyszna , aromatyczna , szybka i tania zupa pieczarkowa- z dodatkiem makaronu jest naprawdę sycaca .Polecam:)

  • 45 min

Składniki:

  • 10 pieczarek
    1 marchewka
    1 ziemniak
    2, 5 l wody
    1 kostka rosołowa
    przyprawy:
    sół pieprz, tymianek , szczypta majeranku
    200 ml śmietany,
    1 łyzką maki
    pietruszka
    zielenina: natka, szczypior albo kawałek łodygi pora ( lub to co akurat mamy )
    makaron nitki grube fale(Lubella)
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa Krem

Kremowa zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, i ziemniaki kroimy w drobna kostkę, marchew w paski i składniki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy kostkę. Gogtujemy na małym ogniu przez około 30 minut
    Doprawiamy przyprawami do smaku.Pod koniec gotowania wrzucamy do zupy makaron i gotujemy kilka minut na małym ogniu , Doprawiamy śmietana wymieszana z maką, zagotowujemy .Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować