Kremowa krówka
Przepis na ciasto
1,5 szklanki mąki
¾ szkl cukru
3 łyzki kakao
2/4 szkl oleju
1/3 szkl wody
1 lyzeczka prochu do pieczenia
1 lyżeczka cukru z wanilia
Przepis na mase
250 ml smietany
2 łyżeczki zelatyny
Lyzka cukru pudru
3 lyzki zbozowej kawy
Górna masa
Masa krowkowa
Migdały
Herbatniki
Przygotowanie
Na ciasto pierwsze wymieszaj suche składniki a potem dodaj mokre mieszaj przez 2 minuty
Włóz do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni na 40 min śmietanę ubijaj przez 5 minut Ado bubka wrzuć 2 łyżeczki zelatyny dojej troche mleka cukru pudru a nastepnie kawy wszystko porzadnie wymieszaj ciasto po upieczeniu daj wilgotnego miejsca nastepnie poczekaj godzine i wylej mase na nią wyłóż herbatniki zalej masa krówkową nastepnie ponownie nałóż herbatniki mase krówkową i posyp migdalami SMACZNEGO
Kremowa chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie
Na ciasto pierwsze wymieszaj suche składniki a potem dodaj mokre mieszaj przez 2 minuty
Włóz do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni na 40 min śmietanę ubijaj przez 5 minut Ado bubka wrzuć 2 łyżeczki zelatyny dojej troche mleka cukru pudru a nastepnie kawy wszystko porzadnie wymieszaj ciasto po upieczeniu daj wilgotnego miejsca nastepnie poczekaj godzine i wylej mase na nią wyłóż herbatniki zalej masa krówkową nastepnie ponownie nałóż herbatniki mase krówkową i posyp migdalami SMACZNEGO
Komentarze