Krem z zielonych warzyw z fasolką i migdałami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wiemy, że nie każdy jest fanem zielonych warzyw, ale wydaje nam się, że ta zupa pozbawi Was strachu przed nimi. Jest esencjonalna, pożywna i prosta w wykonaniu. Czego chcieć więcej?

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1,2-1,5 l bulionu warzywnego
    średnia cukinia
    różyczki z 1/2 brokuła
    200 g świeżego szpinaku
    2-3 średnie ziemniaki
    2 garście fasolki szparagowej
    100 ml śmietanki słodkiej
    1,5-2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka majeranku
    mały pęczek koperku i pietruszki
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z zielonych warzyw z fasolką i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem z zielonych warzyw z fasolką i migdałami 1. Na początek gotujemy bulion warzywny na włoszczyźnie. Może być mięsno-warzywny, z dodatkiem porcji rosołowej z kurczaka.
    W międzyczasie obieramy i kroimy warzywa. Nie musi być to zrobione idealnie, a szpinak może być nawet w całości. I tak wszystko potem zostanie zmiksowane. Dodajemy warzywa do gotującego bulionu, za wyjątkiem fasolki. Gotujemy całość na średnim ogniu do miękkości warzyw (ok.15 min.).
    Doprawiamy zawartość garnka i dorzucamy czosnek.
    Miksujemy wszystko na gładką masę. Stawiamy z powrotem na palnik i dodajemy do kremu pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę oraz poszatkowaną pietruszkę i koperek. Doprawiamy zupę w razie potrzeby. Po ok. 15 min, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy śmietanki, mieszając wszystko dokładnie.
    Gotowy krem serwujemy z dodatkiem przyprażonych migdałów lub grzanek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Migdały Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować