Krem z zielonych warzyw

  • wyświetlono: 168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Polecam krem z zielonych warzyw. Nie rezygnujmy zimową porą z warzyw, te mrożone są także doskonałe. Ugotowane i zmiksowane smakują tak samo jak świeże. Spróbujcie. Fasolka, bób, brokuł, groszek i cukinia. Całość zagęściły ziemniaki. Ostry smak papryczki chilli dodał daniu wyrazistego smaku. Smacznego!

Agusia2
  • 2 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

2 ziemniaki
ok. 500 g mrożonych zielonych warzyw
(zielona fasolka, bób, brokuły, cukinia)
sól, papryczka chilli, łyżeczka koperku, szczypta kurkumy
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Krem z zielonych warzyw

  • 1. Odłożyć szklankę mrożonki do podsmażenia.
    W garnku zagotować resztę mrożonki ze szklanką wody. Dodać pokrojone obrane ziemniaki i ugotować do miękkości. Posolić do smaku, dodać odrobinę koperku i kurkumy. Zamieszać.
    Zmiksować na zielony krem.
    Podsmażyć z odrobiną soli i oliwy na ostrym ogniu pozostawione warzywa. Nalać do miseczek krem, na wierzchu ułożyć warzywa podsmażone i pokrojone chilli.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywakremziemniakigroszekBóbfasolkabrokuł

Komentarze

Podobne przepisy

Krem z zielonych szparagów

Dodane przez: edytaha

Krem z zielonych szparagów

Kremowa, lekka, piękna kolorystycznie,...

krem z zielonych warzyw

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Krem z zielonych warzyw i melona

Zupa jest bardzo zdrowa i syta....

Dodane przez: Futka

Krem z zielonych szparagów

Sezon na szparagi jest dość krótki,...

Zupa krem z zielonych warzyw

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Zupa krem z zielonych warzyw

Zupa krem z zielonych warzyw to...

Krem z zielonych szparagów

Dodane przez: Ewelina Marcin

Krem z zielonych szparagów

Aromatyczna, sezonowa zupa z zielonych...

zupa krem z zielonych szparagów

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Zupa krem z zielonych szparagów

Lekka, pożywna i bardzo zdrowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE