Krem z pietruszki z gruszką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aksamitny i pyszny krem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bulion drobiowy 800 ml,
    pietruszka 500 g,
    gruszka 1 szt,
    ziemniaki 2 szt,
    śmietana 18 % 100 ml,
    ser pleśniowy 100 g,
    posiekany szczypiorek 2 łyżeczki,
    masło do smażenia,
    sól,
    pieprz,
    chili pieprz cayenne,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Krem z pietruszki z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszkę oraz gruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na maśle. Całość zalać bulionem i gotować do miękkości. Dodać śmietanę, sól, pieprz i pieprz cayenne, chwilę gotować i całość zmiksować na krem. Krem podawać z serem pleśniowym pokrojonym w kostkę oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować