Zupa krem z pietruszki

5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Jadłam kiedyś w restauracji francuskiej zupę krem z pietruszki, której smak bardzo mi zapadł w pamięć. Więc ni z gruszki ni z pietruszki wyszła zupa, o konsystencji aksamitnego kremu i nietuzinkowym aromacie i smaku. Chrupiąca posypka na wierzchu dodaje zupie charakteru.

  • 40 min

Składniki:

  • • 5 sztuk korzenia pietruszki
    • 1 gruszka
    • 3 łyżki masła
    • 1 szklanka mleka
    • sól, biały pieprz
    • kilka igiełek rozmarynu
    • 4 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Pietruszkę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
    • Zalać wodą, posolić, dodać rozmaryn i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
    • Dodać pokrojoną gruszkę i dalej gotować, aż pietruszka będzie miękka.
    • Na koniec dolać mleko i zmiksować zupę na gładki krem.
    • Płatki migdałowe podprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
    • Podawać zupę posypaną płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować