Krem z pietruszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupy w postaci kremów, to jest coś co lubię najbardziej. Dziś zapraszam Was na zupę z korzenia pietruszki z nutą cytrynową

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 korzenie pietruszki
    1 jabłko
    1 ziemniak
    1/4 cytryny
    1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
    1 1/2 l wywaru (warzywny)
    sól
    pieprz biały
    natka pietruszki
    łyża masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną i pokrojoną w kostkę pietruszkę wrzucamy na rozgrzane masło i podsmażamy około 3 minut uważając, aby nam się nie przypaliła. Następnie dodajemy obrane jabłko i ziemniaka również drobno pokrojone, wszystko razem smażymy około 5 minut. Podlewamy całość wywarem i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Całość zupy miksujemy na gładką kremową zupę (uwaga jeżeli jest zbyt gęsta dolewamy wody). Wciskamy kilka kropel cytryny i dodajemy otartą skórkę z cytryny. Całość próbujemy solimy i pierzymy do smaku. Jeżeli uważamy, że zupa jest zbyt słodka to wciskamy jeszcze kilka kropel cytryny.

    Podajemy gorącą z zieloną natką pietruszki i otartą skórką cytrynową.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować