Kotlety z indyka panierowane

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste i delikatne mięsko z indyka opanierowane w jajku i bułce tartej. Idealne danie na niedzielny obiad z sałatką i ziemniaczkami.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z indyka
    łyżeczka vegety
    2 jajka małe
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety z indyka panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Kotlety jeśli są grube to podzielić na mniejsze części nie rozbijać. Jajka rozbić rozmieszać i wymieszać z vegetą, przełożyć kotlety i wymieszać. Odstawić na 15 minut.
  • 2. Następnie kotlety wyciągnąć z jajka i obtaczać w bułce tartej.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować